Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρεμα χρέους ζητούν Ιρλανδία - Πορτογαλία

Ιρλανδία και Πορτογαλία προχωρούν σε συντονισμένες κινήσεις πίεσης για κούρεμα του χρέους τους, το οποίο παρά τα μέτρα λιτότητας, και στις δύο περιπτώσεις έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σημειώνει η Deutsche Welle.

Κούρεμα χρέους ζητούν Ιρλανδία - Πορτογαλία
Ιρλανδία και Πορτογαλία προχωρούν σε συντονισμένες κινήσεις πίεσης για κούρεμα του χρέους τους, το οποίο παρά τα μέτρα λιτότητας, και στις δύο περιπτώσεις έχει εκτιναχθεί στα ύψη, σημειώνει η Deutsche Welle.  

Επικαλούμενος το παράδειγμα της Ελλάδος, ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούμαν αποκάλυψε πως το Δουβλίνο προετοιμάζεται να ζητήσει κούρεμα του χρέους της χώρας του το οποίο με την σημερινή δυναμική του θα φθάσει το 2013 στο 115% του ΑΕΠ, δηλαδή ανάλογο με αυτό της Ιταλίας.

“Οι Ιρλανδοί έκαναν το χρέος τους στην επιχείρηση διάσωσης του ευρώ και το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν. Υπό τις παρούσες συνθήκες, η Ιρλανδία δεν θα μπορέσει να βγει στις αγορές τουλάχιστον έως το 2020” δήλωσε ο Ιρλανδός Υπουργός Οικονομικών.

Ανάλογη στάση προαναγγέλλεται ότι θα τηρήσει και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, αναφέρει το δημοσίευμα, όπου σε κλίμα κοινωνικής έντασης, εντός της εβδομάδος, κατατίθεται προς ψήφιση ο προϋπολογισμός.

Ο πρόεδρος Καβάκο Σίλβα έκανε σαφές στην Άγκελα Μέρκελ και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πως ο μόνος τρόπος να σωθεί η χώρα του είναι η απομείωση του χρέους στα επίπεδα της Ελλάδος.

Και τα δύο αιτήματα, θεωρείται βέβαιο ότι θα προσκρούσουν στην άρνηση της Γαλλίας, οι τράπεζες της οποίας είναι έως το λαιμό


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v