Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρομπάι: 26 κράτη εξετάζουν συμμετοχή στη συνθήκη

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Β. Ρομπάι δήλωσε την Παρασκευή ότι όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν την αποδοχή της συνθήκης, εκτός από ένα.

Ρομπάι: 26 κράτη εξετάζουν συμμετοχή στη συνθήκη
Ξεκινάμε άμεσα τη δουλειά για να αποτυπώσουμε τις λεπτομέρειες της νέας συνθήκης, τόνισε ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εργαστεί για να διασφαλίσει την προετοιμασία της συνθήκης που είναι πλήρως συμβατή με το δίκαιο της Ε.Ε. και διατηρεί το ρόλο των ευρωπαϊκών θεσμών, σημείωσε ο επικεφαλής της Κομισιόν. 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χ. Β. Ρομπάι, δήλωσε ότι όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζουν την αποδοχή της συνθήκης, εκτός από ένα, μεταδίδει το Reuters.

"Η συνθήκη αυτή θα είναι ανοιχτή και στις χώρες που δεν είναι μέλη της ευρωζώνης. Εκτός από μια, όλες εξετάζουν τη συμμετοχή τους" δήλωσε ο κ. Ρομπάι.

Παράλληλα, ο κ. Ρομπάι παραδέχτηκε ότι η φόρμουλα υπογραφής διακρατικής συμφωνίας έχει κάποια μειονεκτήματα. "Η διακρατική συνθήκη θα είναι όσο το δυνατόν πιο δεσμευτική", υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v