Απολύσεις broker για το σκάνδαλο του Libor

Διευρύνονται οι έρευνες για τη χειραγώγηση Libor, Tibor και Euribor σε τρεις ηπείρους. Δεκάδες στελέχη τραπεζών σε Λονδίνο και Ασία απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Στο στόχαστρο hedge funds και broker τραπεζών

Απολύσεις broker για το σκάνδαλο του Libor
Δεκάδες trader και broker στο Λονδίνο και την Ασία απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από τους εργοδότες τους, καθώς διευρύνονται οι έρευνες για την γνωστή υπόθεση της χειραγώγησης των διεθνών επιτοκίων δανεισμού. Οι αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρο αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς ερευνούν εξονυχιστικά τον τρόπο διαμόρφωσης των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού σε Λονδίνο και Τόκο από τα τέλη του 2010.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times, η έρευνα διεξάγεται στις τρεις ηπείρους από τουλάχιστον 9 διαφορετικές υπηρεσίες. Η έρευνα έχει επεκταθεί σε hedge fund και brokers που λειτουργούν ως μεσάζοντες μεταξύ των τραπεζών.

Σύμφωνα με τους FT, η Icap έχει απολύσει έναν αργαζόμενο για το συγκεκριμένο θέμα και έχει θέσει άλλους δύο σε υποχρεωτική άδεια τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Ανάλογες απομακρύνσεις στελεχών έχουν γίνει από τις Deutsche Bank, JPMorgan Chase, Royal Bank of Scotland και Citigroup.

Οι αρχές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν εάν οι τράπεζες συνεργάζονταν στη διαμόρφωση των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού Libor, Tibor και Euribor και εάν trader των τραπεζών και των πελατών τους χρησιμοποιούσαν παρανόμως σχετικές πληροφορίες για να αποκομίσουν κέρδη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v