Merkel: Στήριξη υπό όρους στην ΕΚΤ

H Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε την Τετάρτη σε Γερμανούς βουλευτές ότι στηρίζει τις προσπάθειες της ΕΚΤ να εξασφαλίσει τη σταθερότητα του ευρώ, υπό συγκεκριμένες όμως προϋποθέσεις.

Merkel: Στήριξη υπό όρους στην ΕΚΤ
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε σε βουλευτές του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) κόμματος ότι στηρίζει τόσο τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Mario Draghi όσο και τον πρόεδρο της Bundesbank, Jens Weidmann.

Όπως ανέφεραν δύο βουλευτές στο Bloomberg, η κ. Merkel υποστήριξε ότι και οι δύο άντρες ακολουθούν την αποστολή που ορίζει η θεσμική τους θέση και για το λόγο αυτό δεν βλέπει καμία αντίφαση στην στήριξη και των δύο.

Η καγκελάριος "στηρίζει πλήρως τον Jens Weidmann, αλλά επίσης στηρίζει και την ανεξάρτητη ΕΚΤ στην προσπάθεια της να διατηρήσει τη σταθερότητα του νομίσματος, όπως ορίζει η εντολή της" σημείωσε ο βουλευτής του CDU, Norbert Barthle.

Την ίδια ώρα ο κ. Barthle τόνισε ότι η στήριξη της κ. Merkel ισχύει "μόνο στο βαθμό που αυτά τα μέτρα είναι βραχυπρόθεσμα".

Σημειώνεται, ότι την Τετάρτη διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο Mario Draghi θα ανακοινώσει σχέδιο δράσης της ΕΚΤ το οποίο θα περιλαμβάνει απεριόριστες αγορές κρατικών ομολόγων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v