Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merkel:Το υψηλό χρέος κίνδυνος για ανεξαρτησία

Όταν το χρέος μιας χώρας υπερβαίνει το 80% ή το 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό.

Merkel:Το υψηλό χρέος κίνδυνος για ανεξαρτησία
Όταν το χρέος μιας χώρας υπερβαίνει το 80% ή το 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο  να διατηρήσει την ανεξαρτησία της, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μετά από συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Έντα Κένι. 

"Μόνο εάν ανταποκρινόμαστε στις συνθήκες της παγκόσμιας αγοράς, μόνο τότε μπορούμε κάτι να προσφέρουμε στην ανάπτυξη. Και γνωρίζουμε ότι με ένα χρέος που υπερβαίνει ας πούμε το 80 ή 90% του ΑΕΠ, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να διατηρήσεις την ανεξαρτησία σου", σημείωσε η καγκελάριος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι αυτό αποτελεί πρόβλημα και για την ίδια τη Γερμανία, γι αυτό και, όπως είπε, "δεν είναι αυτοσκοπός το ότι αποφασίσαμε να μεταρρυθμίσουμε κατά βιώσιμο τρόπο τους προϋπολογισμούς μας, αλλά είναι κατά κάποιον τρόπο η ασφάλεια για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, για να μπορούν να λαμβάνουν και εκείνοι πολιτικές αποφάσεις ανεξάρτητα".

Παράλληλα, η κ. Merkel έπλεξε το εγκώμιο της Ιρλανδίας για τις προσπάθειες που καταβάλλει στο μέτωπο των διαρθρωτικών και δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων.

"Η Ιρλανδία είναι ένα από τα πραγματικά λαμπρά παραδείγματα για το ότι η Ευρώπη θα αναδυθεί ισχυρότερη από την κρίση" σημείωσε η κ. Μerkel.

Ανέφερε ακόμα ότι η Γερμανία ενδιαφέρεται να δοθεί μια βιώσιμη λύση στο πρόγραμμα προσαρμογής της Ιρλανδίας, προσθέτοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις εργασίες των υπουργών Οικονομικών των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v