Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ συμφώνησε να "διευκολύνει" την Ιρλανδία

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι η ΕΚΤ συμφώνησε τελικά να παράσχει νέα στήριξη στην Ιρλανδία ως προς την εξυπηρέτηση των δανείων που έλαβε το Δουβλίνο για να χρηματοδοτήσει την αναδιάρθρωση των τραπεζών.

Η ΕΚΤ συμφώνησε να διευκολύνει την Ιρλανδία
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, η Ιρλανδία κατέληξε σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για τη μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους που ανέλαβε το Δουβλίνο για να στηρίξει την Anglo-Irish Bank. Το πρακτορείο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

Μία ημέρα νωρίτερα, γερμανικές εφημερίδες αποκάλυπταν ότι Πορτογαλία και Ιρλανδία πιέζουν ασφυκτικά την ΕΚΤ για νέα στήριξη.

Η Ιρλανδία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την ΕΚΤ ως προς τα περίπου 31 δισ. ευρώ που έχει καταβάλει το Δουβλίνο για την στήριξη των τραπεζών. Η πρόταση που έχει καταθέσει η Ιρλανδία είναι να μετατραπούν οι υποσχετικές που εξέδωσε για να στηρίξει την AngloIrish Bank κατά τη διάρκεια της χρηματοοικονομικής κρίσης σε μακροπρόθεσμα κρατικά ομόλογα ώστε να εμπίπτουν στο πρόγραμμα ΟΜΤ της ΕΚΤ.

"Η συμφωνία έκλεισε" αναφέρει η πηγή του πρακτορείου χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

Η συμφωνία ακολουθεί την κατεπείγουσα έγκριση νομοθετικής ρύθμισης στο ιρλανδικό κοινοβούλιο σήμερα τα ξημερώματα, για την ρευστοποίηση της πρώην Anglo Irish Bank (νυν IBRC), που έγινε ακριβώς για να εξασφαλίσει το Δουβλίνο συμφωνία με την ΕΚΤ για την μείωση του χρέους της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v