Fed: Ενίσχυση ανάκαμψης πριν τον περιορισμό QE

Περισσότερες ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ζητά η πλειοψηφία των στελεχών της Fed προκειμένου να προχωρήσουν σε περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων.

Fed: Ενίσχυση ανάκαμψης πριν τον περιορισμό QE
Περισσότερες ενδείξεις ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ζητά η πλειοψηφία των στελεχών της Fed προκειμένου να προχωρήσουν σε περιορισμό του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων (QE), σύμφωνα με τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed στις 30 Απριλίου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση "έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδο στην αγορά εργασίας από την έναρξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο" ωστόσο, όπως υποστήριξαν πολλά μέλη της Fed "είναι απαραίτητο να υπάρξει διάρκεια στην πρόοδο και ενίσχυση της ανάκαμψης για να αποφασιστεί μια μείωση στα ποσά επαναγοράς ομολόγων".

Τα στελέχη της Fed ψήφισαν υπέρ της συνέχισης του προγράμματος επαναγοράς ομολόγων 85 δισ. σε μηνιαία βάση.

Ορισμένα μέλη της Fed τάχθηκαν υπέρ της μείωσης στα ποσά επαναγοράς ομολόγων σε περίπτωση που τον Ιούνιο υπάρξει ισχυρή και σταθερή ανάκαμψη.

Όπως μεταδίδει το Marketwatch, τα πρακτικά αποκαλύπτουν ακόμα ότι η Fed άρχισε να επανεξετάζει τους όρους που είχε παρουσιάσει το 2011 σχετικά με την στρατηγική εξόδου.

Τα μέλη της Fed αποφάσισαν ότι οι όροι που υιοθετήθηκαν πριν από δύο χρόνια παραμένουν έγκυροι, αλλά η τόνισαν την ανάγκη για "μεγαλύτερη ευελιξία".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v