Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: 8ο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης του ΑΕΠ

Η υποχώρηση του Ιταλικού ΑΕΠ για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο κατά 2% σε ετήσια βάση, ποσοστό καλύτερο των προβλέψεων, δημιουργεί προσδοκίες ότι η ιταλική οικονομία έχει αρχίσει να ανακάμπτει.

Ιταλία: 8ο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσης του ΑΕΠ

Η ιταλική οικονομία συρρικνώθηκε για όγδοο συνεχόμενο τρίμηνο, στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά με χαμηλότερο ποσοστό σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών. Το γεγονός αυτό, δημιουργεί ελπίδες, ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει αργά από την ύφεση.

Αναλυτικότερα, το ΑΕΠ της Ιταλίας, υποχώρησε κατά 0,2% σε σύγκριση με το α' τρίμηνο και 2% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές ανέμεναν τριμηνιαία πτώση 0,4% και ετήσια 2,2%. Η οικονομική δραστηριότητα, υποχώρησε σε όλους τους κύριους δείκτες της οικονομίας, σύμφωνα με την ιταλική στατιστική αρχή.

«Υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης σε Ιταλία και Ισπανία, αλλά είμαστε μακριά από την ανάκαμψη» σημείωσε ο Albert Gallo, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκών μελετών της RBS και προσέθεσε, «η πολιτική κατάσταση στην Ιταλία δεν είναι ακόμα σταθερή. Δεν αναμένουμε πτώση της κυβέρνησης, αλλά ένα τόσο διχασμένο κοινοβούλιο θα είναι μεγάλος ανασταλτικός παράγοντας για τις μεταρρυθμίσεις».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v