Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι Αμερικανοί ξεφεύγουν από τη μέγγενη χρεοκοπίας

Για μόλις τρίτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια, αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των χρεοκοπιών φυσικών προσώπων. Αναμένεται μείωση 13-15% σε σχέση με το 2012. Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε αυτή την τάση.

Οι Αμερικανοί ξεφεύγουν από τη μέγγενη χρεοκοπίας

Ο αριθμός των χρεοκοπιών φυσικών προσώπων στις ΗΠΑ, είναι πιθανό να υποχωρήσει κάτω από τις 1.000.000 φέτος. Αν η μείωση επιβεβαιωθεί θα είναι μόλις τρίτη φορά σε 20 χρόνια που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Θα έχει μάλιστα και "παράπλευρα" οφέλη καθώς πέραν των άλλων ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των επενδυτών που έχουν αγοράσει τίτλους αξίας δισεκατομυρίων δολαρίων οι οποίοι στηρίζονται σε χρέος καταναλωτών.

Η πτώση θα μπορούσε φέτος να αγγίξει το 13-15% σε σχέση με το 2012, προσγειώνοντας στις 980.000 τις χρεοκοπίες φυσικών προσώπων, σύμφωνα με πρόβλεψη της Fitch. Παρόμοια τάση, με μείωση 13,7%, σημειώθηκε και στο πρώτο μισό του έτους.

Οι παράγοντες που συνεισέφεραν σε αυτή την εξέλιξη περιλαμβάνουν τη χαμηλότερη καταναλωτική μόχλευση και το ενθαρρυντικό κλίμα για την οικονομία των ΗΠΑ, όπως προκύπτει από την αργά βελτιούμενη αγορά εργασίας. Η βελτίωση του ατομικού εισοδήματος, η επίδραση των υψηλότερων τιμών των ακινήτων και η άνοδος στις χρηματαγορές, είχαν και αυτοί θετική επίδραση σύμφωνα με αναλυτές της Fitch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v