Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fitch:Επιβεβαίωσε το «ΒΒΒ» της Ρωσίας

Την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας με "ΒΒΒ" επιβεβαίωσε η Fitch, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές. Που το στηρίζει - ποιες οι υποθέσεις εργασίας.

Fitch:Επιβεβαίωσε το «ΒΒΒ» της Ρωσίας

Η Fitch επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση της Ρωσίας σε "BBB",με σταθερές προοπτικές. Η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της χώρας παραμένει "F3".

Το πλεόνασμα του προϋπολογισμού και η σχεδόν ισοσκελισμένη εικόνα σε επίπεδο γενικής κυβέρνησης, αποτελούν παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την αξιολόγηση σύμφωνα με τη Fitch. Επιπλέον το δημόσιο χρέος της Ρωσίας ανήλθε το 2012 μόλις στο 10,4% του ΑΕΠ, την ώρα που τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας αντιστοιχούν στο 24% του ΑΕΠ.

O οίκος αξιολόγησης σημειώνει ότι η ανάπτυξη της χώρας επιβραδύνεται, ενώ και ο πληθωρισμός κινείται πάνω από το στόχο του 6% που έχει θέσει η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, ακολουθώντας όμως πτωτική πορεία.

Επίσης η Fitch υπογραμμίζει ότι η αξιολόγηση της στηρίζεται πάνω σε υποθέσεις για σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι για τη διετία 2014-2015, ανάκαμψη των ρυθμών ανάπτυξης από τα σημερινά χαμηλά επίπεδα και την διατήρηση της κοινωνικής και πολιτικής σταθερότητας στη χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v