Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία:Έλλειμμα τον Ιούλιο, πρώτη φορά από το 2010

Η Βρετανική οικονομία, που παραδοσιακά εμφανίζει πλεόνασμα τον Ιούλιο, παρουσίασε φέτος έλλειμμα για πρώτη φορά μετά το 2010. Αιτία η αύξηση των κρατικών δαπανών. Σε σωστή τροχιά κινείται η κυβέρνηση, υπογραμμίζει η Barclays Plc.

Βρετανία:Έλλειμμα τον Ιούλιο, πρώτη φορά από το 2010

Η Βρετανία σημείωσε έλλειμμα τον Ιούλιο, για πρώτη φορά από το 2010, καθώς η αύξηση στις κρατικές δαπάνες υπερέβη τα φορολογικά έσοδα.

Ο καθαρός δανεισμός, εξαιρουμένης της προσωρινής βοήθειας προς τις τράπεζες, έφτασε τα 488 εκατ. στερλίνες (764 εκατ. δολάρια) σε αντίθεση με πλεόνασμα 823 εκατ. ένα χρόνο πριν, όπως ανακοίνωσε η βρετανική στατιστική σήμερα. Τα φορολογικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,4%, ενώ οι δαπάνες κατά 3,7%.

Η Βρετανία, παραδοσιακά εμφανίζει πλεόνασμα τον Ιούλιο, καθώς οι  τριμηνιαίες πληρωμές φόρων επί των εταιρικών κερδών «συναντιούνται» με πληρωμές από τις πετρελαϊκές εταιρείες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας είχε αποκτήσει μομέντουμ τους τελευταίους μήνες, κάτι που θα βοηθήσει τον υπουργό οικονομικών George Osborne, να πετύχει τους στόχους του προϋπολογισμού, καθώς προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμα.

Η Barclays Plc, χαρακτήρισε τα στοιχεία απογοητευτικά, αλλά σημείωσε ότι η κυβέρνηση μπορεί να «παρηγορηθεί» από την αύξηση των εσόδων. Επίσης υπογράμμισε, ότι η κυβέρνηση είναι σε γενικές γραμμές στη σωστή τροχιά για να πετύχει τους στόχους της για φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v