Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική βιομηχανία

Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών. Ισχυρή ανάπτυξη στη μεταποίηση που αντισταθμίζει την επιβράδυνση σε κατασκευές και ενέργεια. Τι βλέπει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας.

Ανεβάζει ταχύτητα η γερμανική βιομηχανία

Μεγαλύτερη των προσδοκιών αποδεικνύεται η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία το Φεβρουάριο. Σύμφωνα με τα ην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,4%. Η παραγωγή του κλάδου μεταποίησης ενισχύθηκε κατά 0,5% αντισταθμίζοντας την επιβράδυνση που καταγράφεται στην ενέργεια και τον κατασκευαστικό κλάδο.

Οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν αύξηση κατά 0,3%.

«Το πρώτο τρίμηνο του έτους, η βιομηχανική παραγωγή θα πρέπει να είναι σημαντικά υψηλότερη από ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2013» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, όπου επισημαίνεται παράλληλα και η αξιοσημείωτη αύξηση των παραγγελιών.

«Η γερμανική οικονομία προβλέπεται ότι θα ενισχύσει το ρυθμό ανάπτυξης. Η φόρμουλα της επιτυχίας είναι ακριβώς η ίδια. Η αγορά εργασίας παραμένει σφιχτή, τα βιβλία παραγγελιών είναι πλήρη και τα αποθέματα βρίσκονται σε χαμηλό 2,5 ετών» εξηγεί και ο οικονομολόγος της ING, Carsten Brzeski.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v