Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μείωση κερδών κατά το ένα τρίτο στην Credit Suisse

Αρνητική έκπληξη για τους αναλυτές τα αποτελέσματα της ελβετικής τράπεζας. Μείωση κερδών κατά 34% και αύξηση των προβλέψεων για νομικά έξοδα και πρόστιμα από τις ΗΠΑ. Πληγή το investment banking.

Μείωση κερδών κατά το ένα τρίτο στην Credit Suisse

Μείωση των κερδών κατά το ένα τρίτο ανακοίνωσε η Credit Suisse στα 859 εκατ. ελβετικά φράγκα καθώς η πορεία του τμήματος investment banking αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά απογοητευτική.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να δημιουργήσουν νέες πιέσεις για αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της τράπεζας. Συγκεκριμένα, τα κέρδη μειώθηκαν κατά 34% στα 859 εκατ. ελβετικά φράγκα, από 1,3 δισ. φράγκα το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, με τη διοίκηση της Credit Suisse να κάνει λόγο για «δύσκολο περιβάλλον αγοράς». Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,13 δισ. φράγκα. Τα έσοδα της ελβετικής τράπεζας μειώθηκαν κατά 8% στα 6.47 δισ. φράγκα.

Προειδοποίησε επίσης ότι η χρονική συγκυρία οιουδήποτε διακανονισμού με τις αμερικανικές αρχές στην πολύκροτη έρευνα που διεξάγεται με την κατηγορία της φοροδιαφυγής παραμένει «αβέβαιη», ενώ η CS αποφάσισε να αυξήσει τις προβλέψεις για πρόστιμα και νομικά έξοδα κατά 107 εκατ. φράγκα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v