Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: "Ξεπαγώνει" η αμερικανική οικονομία

Η οικονομική δραστηριότητα ανέβασε στροφές τις τελευταίες εβδομάδες στις ΗΠΑ, αναφέρει η Fed στην τελευταία Beige Book. Ενισχύθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες. Κέρδη στους τομείς της μεταποίησης και των μεταφορών.

Fed: Ξεπαγώνει η αμερικανική οικονομία

Η οικονομία των ΗΠΑ ανέκαμψε τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς οι επιχειρήσεις επωφελήθηκαν από την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, ανέφερε την Tετάρτη η Fed.

Σε οχτώ από τις δώδεκα περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας η οικονομία κινήθηκε με «ήπιο προς μέτριο» ρυθμό, σημειώνεται στην Beige Book με βάση στοιχεία που συγκεντρώθηκαν πριν τις 7 Απρίλιου.

Η οικονομική ανάπτυξη ενισχύθηκε στο Σικάγο, ενώ η Νέα Υόρκη και η Φιλαδέλφεια ανέκαμψαν από την «βαρυχειμωνιά», αναφέρεται στην έκθεση. Οι περιφέρειες του Κλίβελαντ και του Σεντ Λιούις κατέγραψαν πτώση της οικονομικής δραστηριότητας.

«Οι καταναλωτικές δαπάνες αυξήθηκαν στις περισσότερες περιφέρειες, καθώς βελτιώθηκαν οι καιρικές συνθήκες» σύμφωνα με την Beige Book. «Oι πωλήσεις αυτοκινήτων ήταν υψηλότερες στη Νέα Υόρκη, στη Φιλαδέλφεια, στο Ρίτσμοντ, στην Ατλάντα, στο Σικάγο, στη Μινεάπολη και στο Σαν Φρανσίσκο».

Βελτίωση εμφάνισαν και οι τομείς των μεταφορών, της μεταποίησης και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών. Μικτή είναι η εικόνα για τν αγορά κατοικίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v