Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Barclays: Κόβει 14.000 θέσεις και στήνει bad bank

Η βρετανική τράπεζα επιβεβαιώνει τα σενάρια. "Πρόκειται για τολμηρή απλοποίηση της Barclays" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος. Περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας κυρίως στο investment banking. Τι θα απορροφηθεί από τη bad bank

Barclays: Κόβει 14.000 θέσεις και στήνει bad bank

Και επισήμως η Barclays ανακοίνωσε την περικοπή 14.000 θέσεων εργασίας φέτος, μαζί με τη δημιουργία της bad bank στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου Άντονι Τζένκινς για τη βρετανική τράπεζα.

Το πλήγμα είναι ιδιαιτέρως βαρύ για το τμήμα επενδυτικής τραπεζικές που συρρικνώνεται κατά το ένα τέταρτο, καθώς προβλέπεται η περικοπή 7.000 θέσεων εργασίας.

Επίσης, η βρετανική τράπεζα προχωρά στη δημιουργία bad bank όπου θα τοποθετηθούν στοιχεία ενεργητικού 115 δισ. στερλινών (195 δισ. δολ.) μεταξύ των οποίων περίπλοκα παράγωγα προϊόντα και μέρος από τις τοποθετήσεις στην αγορά εμπορευμάτων.

«Πρόκειται για μία τολμηρή απλοποίηση της Barclays» δήλωσε ο κ. Τζένκινς και συμπλήρωσε: «Θα γίνουμε μία στοχευμένη διεθνής τράπεζα, που θα λειτουργεί μόνο στους τομείς όπου έχουμε πλεονέκτημα»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v