Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Να μειωθεί η πλεονάζουσα ρευστότητα

Ενώ ο ΟΟΣΑ καλεί την ΕΚΤ να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο αποπληθωρισμού, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών βλέπει κίνδυνο φούσκας. Λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, καλεί τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν την πλεονάζουσα ρευστότητα.

Σόιμπλε: Να μειωθεί η πλεονάζουσα ρευστότητα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως είναι απαραίτητο να μειωθεί η πλεονάζουσα ρευστότητα που διοχετεύεται στο σύστημα από τις κεντρικές τράπεζες για να αποτραπεί ο κίνδυνος νέας φούσκας. 

"Χρειάζεται να μειώσουμε την πλεονάζουσα ρευστότητα για να αποτρέψουμε τη δημιουργίας νέας φούσκας" δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάρτιο Ντράγκι δήλωσε πως το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ομόφωνα στην υιοθέτηση αντισυμβατικών μέτρων εφόσον κριθεί απαραίτητο. Χθες, ο ΟΟΣΑ κάλεσε την ΕΚΤ να προχωρήσει σε μείωση επιτοκίων και υιοθέτηση αντισυμβατικών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος αποπληθωρισμού. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v