Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απροσδόκητη υποχώρηση του γερμανικού ΡΜΙ

Τάσεις επιβράδυνσης στον ιδιωτικό τομέα της γερμανικής οικονομίας. Χαμηλότερος των εκτιμήσεων ο ΡΜΙ. Ρυθμό ανάπτυξης 0,7% στο τρίμηνο βλέπει η Markit.

Απροσδόκητη υποχώρηση του γερμανικού ΡΜΙ

Κατώτερα των προσδοκιών είναι τα στοιχεία για την αναπτυξιακή πορεία του ιδιωτικού τομέα στη Γερμανία. Ο συνολικός δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ υποχώρησε στο 54,2 από 55,6 τον προηγούμενο μήνα.

Η επιβράδυνση είναι πιο έντονη στον κλάδο υπηρεσιών, όπου ο δείκτης ΡΜΙ υποχώρησε στο 54,8 από 56 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές - σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters - προέβλεπαν μικρότερη επιβράδυνση στο 55,7. Ως προς τον κλάδο μεταποίησης, ο δείκτης ΡΜΙ διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στο 52,4 καταγράφοντας οριακή άνοδο από το 52,3 του Μαΐου. Οι αναλυτές ωστόσο, περίμεναν μεγαλύτερη ανάκαμψη στο 52,5. 

"Σε γενικές γραμμές είναι μία αξιοπρεπής εικόνα για μία οικονομία που βιώνει ευρεία και σχετικά ισχυρή ανάκαμψη"¨δήλωσε ο επικεφαλής ανάλυσης της Markit, Κρις Γουίλιαμσον σημειώνοντας ότι ο γερμανικός ΡΜΙ βρίσκεται πάνω από το 50 (που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση δραστηριοτήτων) επί 14 μήνες. Δήλωσε πως τα στοιχεία αυτά υποδεικνύουν ρυθμό ανάπτυξης 0,7% για τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης κατά το πρώτο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v