Γερμανία: Απελαύνει Αμερικανό πράκτορα

Ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ σημείωσε πως η απέλαση σχετίζεται με τις έρευνες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία. Χαμένο κόπο συνιστά η διενέργεια κατασκοπείας σε βάρος συμμάχων, δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Γερμανία: Απελαύνει Αμερικανό πράκτορα

Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από αξιωματούχο των αμερικανικών υπηρεσιών στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Βερολίνο να φύγει από την χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε πως η απέλαση σχετίζεται με τις έρευνες για τις δραστηριότητες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Γερμανία. Ο ίδιος τόνισε πως είναι ουσιαστικό να συνεχιστεί η στενή συνεργασία με τους δυτικούς εταίρους και ειδικά με τις ΗΠΑ.

Ο Κλέμενς Μπίνιγκερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής που επιβλέπει τις μυστικές υπηρεσίες, ανέφερε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη «πως η κυβέρνηση έχει ζητήσει από τον εκπρόσωπο των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ στη Γερμανία να φύγει από τη χώρα, ως αντίδραση στην αποτυχία να βοηθήσει στην επίλυση διάφορων κατηγοριών, από την NSA μέχρι τα τελευταία περιστατικά».

Την περασμένη εβδομάδα οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν 31χρονο Γερμανό υπάλληλο των μυστικών υπηρεσιών με την κατηγορία της κατασκοπίας. 

Χαμένο κόπο συνιστά η διενέργεια κατασκοπείας σε βάρος συμμάχων, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερώτηση για τις δύο φερόμενες υποθέσεις κατασκοπείας για λογαριασμό των ΗΠΑ, οι οποίες αποκαλύφθηκαν τις τελευταίες ημέρες και προκάλεσαν οργή στην Γερμανία.

«Αν αυτό που υπονοείται αποδειχθεί ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τότε θα πρέπει να πω ότι η κοινή λογική λέει πως η κατασκοπεία σε βάρος συμμάχων (. . .) συνιστά απώλεια ενέργειας. Έχουμε τόσο πολλά προβλήματα και θα πρέπει να επικεντρωθούμε στα σημαντικά», σημείωσε η Μέρκελ.

«Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου υπήρχε μια γενική έλλειψη εμπιστοσύνης. Σήμερα θα πρέπει να διερωτηθούμε ποιος είναι ο σκοπός των υπηρεσιών (πληροφοριών) τον 21ο αιώνα. Έχουμε εντελώς νέες απειλές να αντιμετωπίσουμε», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ η καγκελάριος, αναφερόμενη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Συρία και στην καταπολέμηση των τρομοκρατών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v