Commerzbank: Αντιμέτωπη με πρόστιμο $800 εκατ. στις ΗΠΑ

Η τράπεζα θα πρέπει να εγγράψει επιπλέον ζημίες $300 εκατ. για το 2014, καθώς το πρόστιμο υπολογιζόταν να φτάσει ως τα $500 εκατ. 0ι αμερικανικές αρχές διερευνούν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες για παραβίαση κυρώσεων, μεταξύ των οποίων και η Deutsche Bank.

Commerzbank: Αντιμέτωπη με πρόστιμο $800 εκατ. στις ΗΠΑ

Η δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα Commerzbank αναμένεται να καταβάλλει $600 εκατ. με $800 εκατ. για να έρθει σε διακανονισμό με τις αμερικανικές αρχές σε έρευνα σχετικά με παραβίαση κυρώσεων στο Ιράν, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

Σύμφωνα με αναλυτές η τράπεζα θα πρέπει να εγγράψει επιπλέον ζημίες $300 εκατ. για το 2014, καθώς το πρόστιμο υπολογιζόταν να φτάσει ως τα $500 εκατ.

Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα η γαλλική τράπεζα BNP Paribas κατέληξε σε συμφωνία ρεκόρ με τις αρχές των ΗΠΑ, πληρώνοντας $8,9 δισ. για παραβιάσεις κυρώσεων στο Ιράν, το Σουδάν και την Κούβα. 

Οι πηγές του Reuters υποστήριξαν πως οι αμερικανικές αρχές διερευνούν και άλλες ευρωπαϊκές τράπεζες για παραβίαση κυρώσεων, μεταξύ των οποίων η ιταλική UniCredit, oι γαλλικές Credit Agricole και Societe Generale και η γερμανική Deutsche Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v