Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Espirito Santo: Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζει η μητρική Rioforte

Η Rioforte πρέπει να αποπληρώσει την Τρίτη χρέος 847 εκατ. ευρώ στον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Πορτογαλίας, Portugal Telecom.

Espirito Santo: Αίτηση πτώχευσης ετοιμάζει η μητρική Rioforte

Η Rioforte, βασική μονάδα της Espirto Santo International και μητρική του Espirito Santo Financial Group, ετοιμάζει να καταθέσει αίτημα προστασίας από τους πιστωτές στο Λουξεμβούργο μέσα στις επόμενες ημέρες, ανέφερε την Τρίτη καλά πληροφορημένη πηγή της WSJ.

Η Rioforte θα παρουσιάσει σχέδιο αναδιάρθρωσης σε δικαστή στο Λουξεμβούργο, το οποίο αν εγκριθεί θα επιτρέψει στην εταιρεία να πουλήσει στοιχεία ενεργητικού και να κάνει κινήσεις για την άντληση πόρων χωρίς παρεμβάσεις από πιστωτές, σημείωσε η πηγή της WSJ.

Η Rioforte έχει μερίδιο 49% στον όμιλο Espirito Santo Financial Group, ο οποίος διαθέτει το 20% της πορτογαλικής τράπεζας Banco Espirito Santo. 

Σημειώνεται πως μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης η Rioforte πρέπει να αποπληρώσει χρέος 847 εκατ. ευρώ στον μεγαλύτερο πάροχο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών της Πορτογαλίας, Portugal Telecom. 

Τον προηγούμενο μήνα ρυθμιστικές αρχές του Λουξεμβούργου έκριναν ότι οι λογαριασμοί της ESI ήταν παράτυποι. Έκτοτε κλιμακώνονται οι ανησυχίες για το χρέος της μητρικής εταιρείας holding, με ισχυρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές την περασμένη εβδομάδα και πιέσεις στη Wall.

H μετοχή της Espirito Santo έκλεισε την Τρίτη με απώλειες 14%.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v