Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λαγκάρντ: Οι αγορές ίσως είναι «υπερβολικά αισιόδοξες»

Η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποιεί για τον κίνδυνο φαύλου κύκλου στην ευρωζώνη από την επίμονα υψηλή ανεργία και το μεγάλο χρέος. Καλεί την ΕΚΤ να τηρήσει χαλαρή πολιτική και τονίζει ότι οι αγορές ενδεχομένως να είναι "υπερβολικά αισιόδοξες"

Λαγκάρντ: Οι αγορές ίσως είναι «υπερβολικά αισιόδοξες»

Η οικονομία της ευρωζώνης ανακάμπτει, αλλά οι αγορές "ενδεχομένως να είναι υπερβολικά αισιόδοξες" δηλώνει η γενική γραμματέας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισημαίνοντας το υψηλό χρέος και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στη Γηραιά Ήπειρο που θα μπορούσαν να επηρεάσουν πτωτικά τις επενδύσεις και τις μελλοντικές προοπτικές ανάπτυξης. 

Κάλεσε μάλιστα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να διατηρήσει τη χαλαρή νομισματική πολιτική μέχρις ότου ανακάμψει πλήρως η εγχώρια ζήτηση και ζήτησε από τις χώρες της Ε.Ε. να αντιμετωπίζουν τα διαρθρωτικά εμπόδια που παρεμβάλλονται στη δημιουργία θέσεων εργασίας και την παραγωγικότητα. 

"Τα καλά νέα είναι πως η ευρωπαϊκή οικονομία ανακάμπτει από την κρίση. Η αισιοδοξία βελτιώνεται και οι αγορές είναι αισιόδοξες. Ενδεχομένως υπερβολικά αισιόδοξες" δήλωσε η κ. Λαγκάρντ και συμπλήρωσε: "Υπάρχει ο κίνδυνος φαύλου κύκλου: η επίμονα υψηλή ανεργία και το επίμονα υψηλό χρέος ίσως διακυβεύσουν τις επενδύσεις και οδηγήσουν σε χαμηλότερη ανάπτυξη μελλοντικά".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v