Κίνα: Σε υψηλό 27 μηνών ο ΡΜΙ βιομηχανίας

Ανεβάζει ταχύτητα η κινεζική βιομηχανία. Ο δείκτης δραστηριοτήτων ΡΜΙ για το βιομηχανικό κλάδο αναρριχήθηκε σε υψηλό 27 μηνών. Τι βλέπουν οι αναλυτές για την ανάπτυξη του κινεζικού ΑΕΠ.

Κίνα: Σε υψηλό 27 μηνών ο ΡΜΙ βιομηχανίας

Οι δραστηριότητες του βιομηχανικού κλάδου της Κίνας αναπτύχθηκαν τον Ιούλιο με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 27 μηνών, επιβεβαιώνοντας την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας. 

Συγκεκριμένα ο δείκτης ΡΜΙ άγγιξε τον Ιούλιο το 51,7 που είναι και το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2012, από 51 τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας άνοδο του δείκτη στο 51,4. 

Ο αντίστοιχος δείκτης ΡΜΙ της HSBC/Markit διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο 18 μηνών, αγγίζοντας το 51,7 από 50,7 τον προηγούμενο μήνα. 

Οι εξελίξεις αυτές αποδεικνύουν ότι η πολιτική που ακολούθησε το Πεκίνο με τα μικρά αναπτυξιακά μέτρα, αποδίδει καρπούς. "Αυτοί οι δείκτες ΡΜΙ υποδεικνύουν εξαιρετικά δυνατή αρχή για την ανάπτυξη τρίτου τριμήνου στην Κίνα" αναφέρει και η Ανέτ Μπίτσερ, της TD Securities και συμπληρώνει: "Κάθε φορά που ο δείκτης ΡΜΙ βρίσκεται στην περιοχή των 51 με 52 μονάδων, ο ρυθμός ανάπτυξης αγγίζει το ίδιο τρίμηνο το 8%".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v