Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Αιφνιδιάζει η βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες

Σοκάρει η κάθετη πτώση στις βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας. Είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων τριών ετών, αιφνιδιάζει άπαντες και αποδίδεται στις γεωπολιτικές εξελίξεις και την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία.

Γερμανία: Αιφνιδιάζει η βουτιά στις βιομηχανικές παραγγελίες

Τη μεγαλύτερη πτώση από το Σεπτέμβριο του 2011 κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας κατά τον Ιούνιο, με τους οικονομικούς αναλυτές να επιρρίπτουν τις ευθύνες στους γεωπολιτικούς κινδύνους που δημιουργούν επιφυλακτικότητα στις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραγγελίες μειώθηκαν κατά 3,2% σε μηνιαία βάση, ενώ οι παραγγελίες από χώρες της ευρωζώνης κατέγραψαν κάθετη πτώση 10,4%.

Τα στοιχεία του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας αποδεικνύονται πολύ χαμηλότερα των προσδοκιών. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο αύξηση των παραγγελιών κατά 1%. Η χειρότερη εκτίμηση που διατυπώθηκε έκανε λόγο για μείωση 0,5%.

«Με την στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο που είναι μάλλον αδύνατο να αποτραπεί, η βιομηχανική μηχανή χάνει καύσιμα» υποστηρίζει ο Κάρστεν Μπρζέσκι της ING.

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε πως οι γεωπολιτικές εξελίξεις ευθύνονται για αυτή την εξέλιξη και προσέθεσε πως η ανάπτυξη του βιομηχανικού κλάδου θα είναι ήπια τους επόμενους μήνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v