Φινλανδία: Απειλή για κρίση Νο2 οι ρωσικές κυρώσεις

Ο πρωθυπουργός οργάνωσε την συνέντευξη τύπου σε παραλιακό καφέ στο ηλιόλουστο θέρετρο Εσπού κοντά στο Ελσίνκι κατά την τελευταία ημέρα των διακοπών του, φορώντας σορτς και σανδάλια.

Φινλανδία: Απειλή για κρίση Νο2 οι ρωσικές κυρώσεις

Η Φινλανδία μπορεί να αντιμετωπίσει οικονομική κρίση εξαιτίας των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης εναντίον της Ρωσίας και το Ελσίνκι θα ζητήσει οικονομική αποζημίωση από την ΕΕ, εάν πληγεί δυσανάλογα από τις κυρώσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα η ΕΕ επέβαλε αυστηρές κυρώσεις με στόχο τους τραπεζικούς, πετρελαϊκούς και αμυντικούς τομείς της ρωσικής βιομηχανίας, εξαιτίας της στάσης της Μοσχας στην ουκρανική κρίση.

Η Ρωσία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Φινλανδίας, καθώς απορροφά το 10% των συνολικών φινλανδικών πωλήσεων στο εξωτερικό. Επιπλέον οι Ρώσοι τουρίστες δαπανούν περίπου 2 δισ. ευρώ ετησίως στην Φινλανδία, μια ουδέτερη χώρα που έχει μακρά κοινά σύνορα με την ρωσική επικράτεια.

«Υπάρχει η πιθανότητα –τονίζω το «πιθανότητα»- να εξελιχθεί σε κρίση Νο2,» δήλωσε ο Φινλανδός πρωθυπουργός Αλεξάντερ Στουμπ στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι οι έμμεσες επιπτώσεις των κυρώσεων θα είναι μεγάλες για την Φινλανδία.

Ο κ. Στουμπ, που οργάνωσε την συνέντευξη τύπου σε παραλιακό καφέ στο ηλιόλουστο θέρετρο Εσπού κοντά στο Ελσίνκι κατά την τελευταία ημέρα των διακοπών του, φορώντας σορτς και σανδάλια, δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα υποστεί μεγαλυτερες άμεσες επιπτώσεις από τις κυρώσεις, σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v