ΟΟΣΑ: Προβλέπει επιβράδυνση στην γερμανική οικονομία

Ο ΟΟΣΑ τονίζει από την έδρα του στο Παρίσι, ότι η παγκόσμια οικονομία δύσκολα θα αναπτύξει σημαντική ταχύτητα κατά την φετινή χρονιά.

ΟΟΣΑ: Προβλέπει επιβράδυνση στην γερμανική οικονομία

H oικονομική ανάπτυξη πιθανότατα θα παραμείνει αδύναμη στην Γερμανία κατά τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τους πρόδρομους οικονομικούς δείκτες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Οι δείκτες του οργανισμού, που «προβλέπουν» την μελλοντική οικονομική δραστηριότητα, υποδεικνύουν ότι η ανάπτυξη στις περισσότερες ανεπτυγμένες οικονομίες θα παραμείνει στα τρέχοντα επίπεδα, ενώ οι μεγάλες αναπτυσσόμενες οικονομίες συμβάλλουν πλέον λιγότερο στην παγκόσμια ανάπτυξη απ΄όσο πριν την διεθνή κρίση του 2008.

Εξαιτίας αυτού του συνδυασμού, τονίζει ο ΟΟΣΑ από την έδρα του στο Παρίσι, η παγκόσμια οικονομία δύσκολα θα αναπτύξει σημαντική ταχύτητα κατά την φετινή χρονιά. Ειδικά για την ευρωπαϊκή «λοκομοτίβα», την γερμανική οικονομία, οι ρυθμοί πιθανόν να επιβραδυνθούν, καθώς οι γερμανικοί δείκτες υποχώρησαν τον Ιούνιο μετά και την πτώση του Μαΐου.

Οι δείκτες για την Γαλλία και την Ιταλία εξακολουθούν να υποδεικνύουν ενίσχυση της ανάπτυξης, όπως τους περισσότερους τελευταίους μήνες, αλλά αυτή η ανάπτυξη δεν έχει υλοποιηθεί, οπότε μένει μόνο η Ισπανία από τις μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης που προβλέπεται να απολαύσει σημαντική επιτάχυνση στα ερχόμενα τρίμηνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v