Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Έκλεισε 4 εστιατόρια McDonald's στην Μόσχα

Με το «λουκέτο» στην Πλατεία Πούσκιν στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Κρεμλίνο θέλει κατά τους παρατηρητές να δείξει ότι μπορεί κάλλιστα να κάνει χωρίς τα δυτικά αγαθά και αρνείται να κάνει «πίσω» στην αντιπαράθεση με την δύση.

Ρωσία: Έκλεισε 4 εστιατόρια McDonalds στην Μόσχα

Όταν άνοιξαν το 1990, τα McDonald's στην Πλατεία Πούσκιν της Μόσχας αποτέλεσαν το σύμβολο της ακμάζουσας σχέσης με τις ΗΠΑ και συγκέντρωναν τεράστιες ουρές πελατών –μέχρι που σε κάποιο σημείο έγιναν το κατάστημα της αλυσίδας fast-food με τους περισσότερους επισκέπτες στον κόσμο.

Από χθες το απόγευμα όμως το κατάστημα μένει άδειο, καθώς το έκλεισαν οι αρχές ασφαλείας καταναλωτών της Ρωσίας, στο πλαίσιο της σοβαρής αντιπαράθεσης που έχει το Κρεμλίνο με την δύση εξαιτίας της ουκρανικής κρίσης. Η υπηρεσία επικαλέστηκε υγειονομικούς λόγους και προσδιόρισε ότι έχει διακόψει την λειτουργία συνολικά τεσσάρων εστιατορίων McDonald's στην Μόσχα.

Οι αναλυτές θεωρούν ότι η κίνηση εντάσσεται στις αντιδράσεις της Ρωσίας στις κυρώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ λόγω Ουκρανίας. Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία έκλεισε μόνο 4 από τα 435 εστιατόρια McDonald's που υπάρχουν στην χώρα και τόνισε ότι η απόφαση είναι προσωρινή.

Πάντως με το «λουκέτο» στην Πλατεία Πούσκιν στην καρδιά της πρωτεύουσας, το Κρεμλίνο θέλει κατά τους παρατηρητές να δείξει ότι μπορεί κάλλιστα να κάνει χωρίς τα δυτικά αγαθά και ότι αρνείται να κάνει «πίσω» στην αντιπαράθεση με την δύση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v