Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Επιβεβαίωσε το «AAA» του Ηνωμένου Βασιλείου

Η S&P προβλέπει ότι η οικονομική του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναπτυχθεί με ρυθμό υψηλότερο από 3% το 2014 και 2,7% το 2015.

S&P: Επιβεβαίωσε το «AAA» του Ηνωμένου Βασιλείου

Η S&P επιβεβαίωσε την Παρασκευή την αξιολόγηση «AAA» της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας του Ηνωμένου Βασιλείου, με το outlook να είναι σταθερό. 

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι η επιβεβαίωση αντανακλά την εκτίμηση πως το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει μια πλούσια και διαφοροποιημένη οικονομία, με υψηλή ελαστικότητα στην αγορά προϊόντων και απασχόλησης. Η S&P προβλέπει ότι η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου θα αναπτυχθεί με ρυθμό υψηλότερο από 3% το 2014 και 2,7% το 2015. 

Το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωθεί με αργότερο ρυθμό από αυτόν που αναμένει η κυβέρνηση και θα κλείσει στο 5,4% του ΑΕΠ το 2014.

Το σταθερό outlook στην αξιολόγηση δείχνει πως η πιθανότητα υποβάθμισης τα επόμενα τρία χρόνια είναι χαμηλότερη από μια στις τρεις.

Σύμφωνα με την S&P ένα Brexit θα είχε αρνητικές συνέπειες για την οικονομία. Τονίζει παράλληλα ότι ο χρηματοπιστωτικός τομέας θα συνεχίσει να έχει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v