Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σε υψηλό 8 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2006 η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία. Καταλυτική η πτωτική πορεία στις τιμές του πετρελαίου.

Γερμανία: Σε υψηλό 8 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη

Σημαντική βελτίωση καταγράφεται στην καταναλωτική εμπιστοσύνη της μεγαλύτερης οικονομίας της ευρωζώνης. Συγκεκριμένα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του οικονομικού ινστιτούτου GFK ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς διαμορφώθηκε στο 9 που είναι το υψηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2006. Οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters, ήταν λιγότερο αισιόδοξοι προβλέποντας ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης θα ενισχυθεί οριακά στο 8,8 από 8,7 τον προηγούμενο μήνα. 

"Προφανώς, οι καταναλωτές εκτιμούν ότι αυτή η φάση οικονομικής αποδυνάμωσης στη Γερμανία θα είναι προσωρινή και εκτιμούν ότι η εγχώρια οικονομία θα επιστρέψει στην ανάπτυξη τους επόμενους μήνες" αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του GFK. Το ινστιτούτο αναφέρει επίσης ότι η πτωτική πορεία στις τιμές του πετρελαίου, αυξάνει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών και παίζει σημαντικό ρόλο. Σημειώνει δε, ότι η τάση για αποταμίευση των Γερμανών καταναλωτών υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1991.

Το GFK σημειώνει ωστόσο, ότι οι κρίσης στην Ουκρανία, τη Συρία, το Ιράκ, αλλά και οι εξελίξεις αναφορικά με τον ιό Έμπολα εξακολουθούν να προβληματίζουν. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v