Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λευκορωσία: Αύξησε το επιτόκιο στο 50%

Η κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας ανέφερε ότι η κίνηση για την επιβολή φόρου στην αγορά συναλλάγματος έγινε «λόγω της αυξημένης ζήτησης ξένων νομισμάτων στην εγχώρια αγορά».

Λευκορωσία: Αύξησε το επιτόκιο στο 50%

H Λευκορωσία επέβαλε φόρο 30% στην αγορά συναλλάγματος και αύξησε τα επιτόκια στο 50%, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από την ρωσική κρίση.

Όπως μεταδίδουν οι FT, η κεντρική τράπεζα της Λευκορωσίας ανέφερε ότι η κίνηση για την επιβολή φόρου στην αγορά συναλλάγματος έγινε «λόγω της αυξημένης ζήτησης ξένων νομισμάτων στην εγχώρια αγορά».

Το ρούβλι της Λευκορωσίας έχει χάσει το 15% της αξίας του φέτος έναντι του δολαρίου, αλλά σήμερα πραγματοποίησε βουτιά 5,5% στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1998.

Ο πρόεδρος της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο διαμήνυσε ότι η σταθερότητα του νομίσματος θα διατηρηθεί παρά την κρίση που αντιμετωπίζει ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος.

«Δεν πρόκειται να βιαστούμε μετά την Ρωσία και να επιτρέψουμε στο ρούβλι της Λευκορωσίας να υποτιμηθεί, αυτό είναι κάτι που απαγορεύεται, γιατί δεν είναι ξεκάθαρο τι συμβαίνει στην ρωσική αγορά και τι θα συμβεί εκεί» τόνισε ο κ. Λουκασένκο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v