Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρωσία: Μικρή άνοδος για το ρούβλι

Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου κινείται κάτω από το επίπεδο των 60 ρουβλίων, σημειώνοντας άνοδο 3,2%. Ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε πως το ρούβλι θα ανακάμψει στις αρχές του 2015.

Ρωσία: Μικρή άνοδος για το ρούβλι

Υψηλότερα κινείται το ρούβλι, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες, μετά την αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα πριν από τρεις μέρες και την σταθεροποίηση στις τιμές του πετρελαίου.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας προσέφερε περίπου 488 δισ. ρούβλια (8,1 δισ.) σε ειδική δημοπρασία μετά την άνοδο των διατραπεζικών επιτοκίων στο 27,3% την Πέμπτη.

Η ισοτιμία του ρωσικού νομίσματος έναντι του δολαρίου κινείται κάτω από το επίπεδο των 60 ρουβλίων, σημειώνοντας άνοδο 3,2%.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας Αντόν Σιλουάνοφ δήλωσε πως το ρούβλι θα ανακάμψει στις αρχές του 2015.

Η VTB Capital ανακοίνωσε πως αναμένει το ρούβλι να ενισχυθεί τις επόμενες μέρες καθώς οι εξαγωγείς πουλούν έσοδα από συνάλλαγμα για να πληρώσουν φόρους στο τέλους του μήνα, αλλά προειδοποίησε πως η ζήτηση για δολάρια και ευρώ από νοικοκυριά είναι απρόβλεπτη και παραμένει κίνδυνος «κλειδί».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v