Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: Ρεκόρ εξω-τραπεζικού δανεισμού για ΜμΕ

Ο δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης από εταιρίες buyout, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικά ταμεία, υπερδιπλασιάστηκε στις 73 συμφωνίες χρηματοδότησης κατά το γ΄τρίμηνο.

Ευρώπη: Ρεκόρ εξω-τραπεζικού δανεισμού για ΜμΕ

Οι μικρές επιχειρήσεις της Ευρώπης ξεπερνούν την μείωση της τραπεζικής χρηματοδότησης, αυξάνοντας τον εξω-τραπεζικό δανεισμό σε επίπεδα ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Deloitte LLP.

Ο δανεισμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης από εταιρίες buyout, ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικά ταμεία, υπερδιπλασιάστηκε κατά το γ΄ τρίμηνο του έτους σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 και ανήλθε στις 73 συμφωνίες χρηματοδότησης.

Τα κεφάλαια private equity έχουν δεσμεύσει 50 δισ. ευρώ για αυτό το σκοπό και στοχεύουν να αντλήσουν επιπλέον 15 δισ. τον επόμενο χρόνο, αναφέρει η Deloitte.

«Οι προοπτικές για εναλλακτικό δανεισμό είναι πολύ δυνατές για το 2015, όπως δείχνουν τα μεγάλα κεφάλαια που έχουν συγκεντρωθεί για αυτό το σκοπό φέτος,» γράφει η έρευνα.

Η M&G Investments, η BlueBay Asset Management LLP και η Intermediate Capital Group Plc περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που προσφέρουν δάνεια απευθείας στις μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v