Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με επιθέσεις

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι ο στρατός της είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο κατά των ΗΠΑ, απειλώντας με χτύπημα στο Λευκό Οίκο. Κατηγόρησε την Ουάσιγκτον για συμμετοχή στην δημιουργία του σεναρίου της ταινίας «The Interview».

H Βόρεια Κορέα απειλεί τις ΗΠΑ με επιθέσεις

H Βόρεια Κορέα προειδοποίησε με επιθέσεις σε γνωστές τοποθεσίες στις ΗΠΑ ως αντίποινα στις κατηγορίες της Ουάσιγκτον ότι η Πιονγκγιάνγκ κρύβεται πίσω από το χτύπημα στην Sony.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., αργά το βράδυ της Κυριακής η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα διαδίδει απερίσκεπτα φήμες ότι η Πιονγκγιάνγκ ευθύνεται για την κυβερνοεπίθεση. Σύμφωνα με την Επιτροπή υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η Ουάσιγκτον συμμετείχε στην δημιουργία του σεναρίου της ταινίας «The Interview».

Σημειώνεται, ότι η Sony πήρε την απόφαση να αποσύρει την κωμική ταινία «The Interview» - η οποία περιλαμβάνει σκηνή με την δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ουν- μετά την επίθεση που δέχτηκε από χάκερς και τις απειλές για τρομοκρατικές επιθέσεις σε κινηματογράφους που είχαν προγραμματίσει προβάλουν την ταινία.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε ότι ο στρατός της είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο κατά των ΗΠΑ. «Θα χρησιμοποιήσουμε τα μεγαλύτερα όπλα μας κατά του Λευκού Οίκου, του Πενταγώνου και ολόκληρης της αμερικάνικης ενδοχώρας, την καταβόθρα της τρομοκρατίας» τονίζεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής Άμυνας όπως μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων ΚCNA.

Την Παρασκευή ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως οι ΗΠΑ θα βρουν τρόπους για να απαντήσουν στην επίθεση της Βόρειας Κορέας κατά της Sony, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση της εταιρείας να αποσύρει την ταινία. Ο κ. Ομπάμα ανέφερε πως εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v