Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Μείωση μεταπωλήσεων κατοικιών 6%

Μολονότι οι πωλήσεις ακινήτων έχουν ανακάμψει στην αμερικανική αγορά μετά από τον πολύ βαρύ περσινό χειμώνα, οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν μεγάλη επιτάχυνση των πωλήσεων το 2015.

ΗΠΑ: Μείωση μεταπωλήσεων κατοικιών 6%

Η αγορά ακινήτων των ΗΠΑ δείχνει ότι έκανε «πρώιμο» διάλειμμα για τον χειμώνα, καθώς τα στοιχεία φανέρωσαν ότι οι πωλήσεις παλαιών (όχι νεόδμητων) κατοικιών μειώθηκαν σχεδόν 6% τον Νοέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταρτίζει η ένωση κτηματομεσιτών National Association of Realtors, οι μεταπωλήσεις κατοικιών διαμορφώθηκαν στον αριθμό των 5,25 εκατομμυρίων τον Νοέμβριο (σε 12μηνη βάση).

Πρόκειται για πολύ μεγαλύτερη πτώση από το -1,5% που περίμεναν οι αναλυτές. Μολονότι οι πωλήσεις ακινήτων έχουν ανακάμψει στην αμερικανική αγορά μετά από τον πολύ βαρύ περσινό χειμώνα, οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν μεγάλη επιτάχυνση των πωλήσεων το 2015.

Κατά την διάρκεια του 2014, η αγορά χαρακτηρίστηκε με επιφυλακτικό δανεισμό από τις τράπεζες και τις ανεβασμένες τιμές μετά από σχεδόν τρία χρόνια κλιμάκωσης των τιμών.

Ο ρυθμός των μεταπωλήσεων του Νοεμβρίου ήταν ο χαμηλότερος από τον Μάιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v