Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Advent: Εξαγορά της Hypo Alpe από κοινού με EBRD

Η Advent και η EBRD θα διαθέσουν τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ για την εξαγορά και το τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 εκατ. ευρώ εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι, τους οποίους η εταιρία δεν κατονομάζει.

Advent: Εξαγορά της Hypo Alpe από κοινού με EBRD

Η Advent International Corp., εταιρία private-equity με έδρα στην Βοστώνη, και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruction and Development) έκλεισαν συμφωνία εξαγοράς της αυστριακής Hypo Group Alpe Adria, που είναι μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η Advent, που θα κατέχει το 80% της τράπεζας και η EBRD δέχτηκαν να πληρώσουν τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ για την εξαγορά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Advent, και το τίμημα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 εκατ. ευρώ εφόσον επιτευχθούν συγκεκριμένοι στόχοι, τους οποίους η εταιρία δεν κατονομάζει.

Η Hypo Alpe, που αναπτύχθηκε ταχύτατα στα Βαλκάνια στην δεκαετία του 2000, κατέρρευσε με την διεθνή κρίση και η διάσωσή της κόστισε στους φορολογούμενους τους αλπικού κράτους δισεκατομμύρια ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v