Ντράγκι: Χρειαζόμαστε επεκτατική νομισματική πολιτική

Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι δηλώνει πως ο κίνδυνος του αποπληθωρισμού έχει αυξηθεί.

Ντράγκι: Χρειαζόμαστε επεκτατική νομισματική πολιτική

Σαφές μήνυμα ενόψει της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενόψει της συνεδρίασης της 22ας Ιανουαρίου, στέλνει ο Μάριο Ντράγκι. Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο πρόεδρος της ΕΚΤ επισημαίνει την ανάγκη για επεκτατική νομισματική πολιτική και τονίζει πως "δεν είμαστε εδώ για να δώσουμε πλεονεκτήματα σε μία ή σε άλλη χώρα"

Η ΕΚΤ «πρέπει να διατηρήσει τα επιτόκιά χαμηλά και να εργαστεί προς μία επεκτατική νομισματική πολιτική που να στηρίξει την ανάπτυξη» δήλωσε ο κ. Ντράγκι. Προσέθεσε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ των μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ ως προς το πώς θα πετύχει η ευρωτράπεζα τον στόχο της – δηλαδή την σταθερότητα των τιμών – «αλλά δεν είναι ότι έχουμε απεριόριστες πιθανότητες». Τόνισε επίσης ότι όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου είναι αποφασισμένα να επιτευχθεί ο στόχος της σταθερότητας των τιμών.

κίνδυνος αποπληθωρισμού είναι χαμηλός, αλλά είναι σίγουρα υψηλότερος από ότι ήταν πριν ένα χρόνο" συμπληρώνει. Σημειώνεται πως ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης βρέθηκε το Δεκέμβριο σε αρνητικό έδαφος για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. 

Ερωτηθείς για το εάν εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Ιταλίας, μετά με την παραίτηση του Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο κ. Ντράγκι απάντησε ότι θα παραμείνει στην προεδρία της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v