Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέρκελ: Eκκληση σε ΕΚΤ να μην στείλει λάθος σήματα με το QE

Η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη, επανέλαβε την Τετάρτη η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, τονίζοντας πως η κεντρική τράπεζα δεν έχει πάρει ακόμα απόφαση για το QE. Τόνισε ότι οι κινήσεις της ΕΚΤ δεν πρέπει να αντικαταστήσουν την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις.

Mέρκελ: Eκκληση σε ΕΚΤ να μην στείλει λάθος σήματα με το QE

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ επανέλαβε την Τετάρτη πως η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη στην λήψη αποφάσεων, αλλά τόνισε πως είναι σημαντικό η κεντρική τράπεζα να μην στείλει σήματα που θα υπονομεύσουν την ανάγκη για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

«H EKT δεν έχει αποφασίσει ακόμα» ανέφερε η κ. Μέρκελ σε συνέντευξη τύπου στο Βερολίνο, απαντώντας σε ερώτηση για τις εκτιμήσεις πως η κεντρική τράπεζα θα ανακοινώσει αύριο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων. «Έχουν ακουστεί πολλές φήμες για αυτό» πρόσθεσε.

«Δεύτερον, η ΕΚΤ είναι ανεξάρτητη. Μπορώ μόνο να επαναλάβω ότι είπα την Δευτέρα το βράδυ, ότι είναι σημαντικό για εμένα, ως πολιτικό, να μην δημιουργηθεί η εντύπωση πως περιορίζεται η ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές και για πιο στενή οικονομική συνεργασία στις χώρες της ευρωζώνης» υποστήριξε.

«Αυτό είναι κάτι που σίγουρα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε για όλα τα υπόλοιπα» τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v