Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Iρλανδία προετοιμάζεται για Brexit

Ειδική ομάδα για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση συγκροτεί η ιρλανδική κυβέρνηση, σύμφωνα με τους Irish Times.

H Iρλανδία προετοιμάζεται για Brexit

Μια νέα μονάδα θα συγκροτήσει η κυβέρνηση της Ιρλανδίας με αποστολή την προετοιμασία της χώρας για ενδεχόμενη αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως μεταδίδουν οι Irish Times. , ο γενικός γραμματέας του γραφείου του πρωθυπουργού, Martin Fraser, έχει στείλει email στο προσωπικό στο οποίο περιγράφει τους λόγους για τους οποίους συγκροτείται η «νέα, μικρή» ομάδα.

Το μήνυμα του κ. Fraser αναφέρει πως η νέα ομάδα θα εργαστεί στενά με την μονάδα της Ε.Ε. στο γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς και με το υπουργείο Εξωτερικών. Σημειώνει ακόμα πως η επανεξέταση των σχέσεων με την Βρετανία «είναι μια από τις μεγάλες στρατηγικές αλλαγές που θα αντιμετωπίσουμε ως χώρα.

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Enda Kenny έχει δηλώσει πως η Βρετανία πρέπει να παραμείνει στην Ε.Ε. Νωρίτερα το 2015, ο κ. Kenny ανέφερε πως είναι «αδύνατο» να παραμείνει σιωπηλός στην συζήτηση για το ευρωπαϊκό μέλλον της Βρετανίας, προσθέτοντας πως η «Ιρλανδία θα ασκήσει κριτική αν έρθει αντιμέτωπη με προτάσεις που δεν θεωρεί επιθυμητές ή εφικτές».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v