Λαγκάρντ: «Καμπανάκι» για νέα κρίση σε αναδυόμενες

Η Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε πως οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις επιτοκίων θα οδηγήσουν σε μια επανάληψη της κρίσης που έπληξε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Τουρκία πριν από δύο χρόνια.

Λαγκάρντ: «Καμπανάκι» για νέα κρίση σε αναδυόμενες

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, προειδοποίησε την Τρίτη ότι οι αναδυόμενες ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν μια νέα περίοδο οικονομικής αστάθειας όταν οι ΗΠΑ θα αυξήσουν τα επιτόκια αργότερα το 2015.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., η κ. Λαγκάρντ προειδοποίησε πως οι αρνητικές επιπτώσεις από τις αυξήσεις επιτοκίων θα οδηγήσουν σε μια επανάληψη της κρίσης που έπληξε αναδυόμενες οικονομίες όπως η Ινδία και η Τουρκία πριν από δύο χρόνια.

«Φοβάμαι πως μπορεί να μην είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό» σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.

«Η χρονική στιγμή της αύξησης των επιτοκίων και ο ρυθμός με τον οποίο θα γίνουν οι επόμενες αυξήσεις μπορεί να ξαφνιάσουν τις αγορές. Ο κίνδυνος είναι πως οι αδυναμίες που συσσωρεύονται σε μια περίοδο εξαιρετικά υποστηρικτικής νομισματικής πολιτικής μπορεί να εκδηλωθούν ξαφνικά όταν αντιστραφεί η πολιτική αυτή, δημιουργώντας μεγάλη αναταραχή στις αγορές» πρόσθεσε η ίδια σε εκδήλωση στην Ινδία.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v