Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nokia: Βουτιά 10% για τη μετοχή - Απογοητεύουν τα αποτελέσματα

Έντονη είναι η αντίδραση των αγορών στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Nokia. Σε επίπεδο ομίλου, καταγράφηκε στροφή στην κερδοφορία, αλλά οι επενδυτές προβληματίζονται για την κάθετη πτώση κερδών στο βασικό τμήμα Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων

Nokia: Βουτιά 10% για τη μετοχή - Απογοητεύουν τα αποτελέσματα

Μείωση κερδών κατά 61% ανακοίνωσε η Nokia για το βασικό τομέα δραστηριοτήτων της στον κλάδο του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού. Η Φινλανδική εταιρεία έκανε λόγο για μείωση πωλήσεων, υψηλότερο κόστος λειτουργίας, αλλά και δύσκολες συνθήκες στην αγορά, με αποτέλεσμα η μετοχή της να καταγράφει πτώση της τάξεως του 10%.

Συγκεκριμένα, η Nokia ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 85 εκατ. ευρώ για το τμήμα Δικτύων από 216 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Οι αναλυτές περίμεναν αντιθέτως αύξηση των εν λόγω κερδών στα 226 εκατ. ευρώ.

Συνολικά σε επίπεδο ομίλου ωστόσο, τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν στα 177 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 239 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν κατά 20% στα 3,2 δισ. ευρώ, από 2,6 δισ. ευρώ πριν ένα χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v