Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας η μεταποίηση τον Απρίλιο

Χαμηλότερα του αναμενόμενου τα στοιχεία για τον ISM. Η συρρίκνωση της απασχόλησης σε χαμηλό πενταετίας αντιστάθμισε την άνοδο που εμφάνισαν οι νέες παραγγελίες.

ΗΠΑ: Σε χαμηλό διετίας η μεταποίηση τον Απρίλιο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο ετών διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της αμερικανικής μεταποίησης τον Απρίλιο, καθώς η ανάκαμψη στις νέες παραγγελίες αντισταθμίστηκε από την συρρίκνωση της απασχόλησης στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε τουλάχιστον ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ISM, ο δείκτης δραστηριότητας στα εργοστάσια διαμορφώθηκε στο 51,5 τον Απρίλιο, όσο και τον Μάρτιο, που ήταν το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2013. Τα στοιχεία ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, καθώς οι αναλυτές προέβλεπαν πως ο δείκτης θα διαμορφωθεί στο 52. Ωστόσο, παρέμεινε για 29ο συνεχόμενο μήνα πάνω από το όριο του 50, που σηματοδοτεί τη διαφορά μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.

Ο δείκτης απασχόλησης συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2013 και διαμορφώθηκε στο 48,3, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2009. Τον περασμένο μήνα ο δείκτης είχε διαμορφωθεί στο 50.

Στον αντίποδα, ο δείκτης νέων παραγγελιών αυξήθηκε στο 53,5 από 51,8 τον Μάρτιο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v