Η υποτίμηση του κινέζικου νομίσματος και οι πρόσφατες σημαντικές εκροές κεφαλαίων θα είναι βραχυπρόθεσμες, τόνισε την Παρασκευή αξιωματούχος της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας, προσθέτοντας πως η μεταρρύθμιση στη συναλλαγματική ισοτιμία της χώρας εφαρμόστηκε σε μια καλή στιγμή.
Σύμφωνα με το MarketWatch, ο επικεφαλής στον τομέα στατιστικής της κεντρικής τράπεζας της Κίνας, Sheng Songcheng, ανέφερε σε ομιλία του πως -δεδομένης της σχετικά υψηλής οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, του μεγάλου πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και των σχετικά υψηλών εγχώριων επιτοκίων- είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν μεγάλες υποτιμήσεις μακροπρόθεσμα.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η αστάθεια μάλλον δε θα καθυστερήσει το ρυθμό με τον οποίο το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας θα «ανοίξει» στις δυνάμεις της αγοράς.
Ο Sheng υπογράμμισε πως το τραπεζικό σύστημα της Κίνας έχει τώρα προϊόντα διαχείρισης πλούτου αξίας 20 τρισ. γουάν και τα 14 τρισ. από αυτά βρίσκονται στους ισολογισμούς των τραπεζών.