Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 32% των κινεζικών hedge funds έχασε λεφτά τον Αύγουστο

Τα κινεζικά hedge funds πιέζονται σημαντικά μετά την πτώση των ασιατικών αγορών, που προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αλλά και από τη μείωση του υπερβολικού δανεισμού στα χρηματιστήρια.

Το 32% των κινεζικών hedge funds έχασε λεφτά τον Αύγουστο

Αυξάνεται η λίστα των «θυμάτων» από τη «βουτιά» που έκαναν τον Αύγουστο τα κινεζικά χρηματιστήρια καθώς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Eurekahedge Pte, το ποσοστό των hedge funds που επικεντρώνονται στην ευρύτερη περιοχή της Κίνας, τα οποία καταγράφουν απώλειες φέτος, υπερδιπλασιάστηκε στο τέλος Αυγούστου, αγγίζοντας το 32%. Έναν μήνα πριν, το ποσοστό αυτό ήταν λίγο χαμηλότερο από το 13%.

Τα κινεζικά hedge funds που ηγήθηκαν της ανόδου στις αρχές του έτους πιέζονται σημαντικά μετά την πτώση των ασιατικών αγορών, που προκλήθηκε από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου αλλά και από τη μείωση του υπερβολικού δανεισμού στα χρηματιστήρια.

Μετά από τρεις συνεχόμενους μήνες απωλειών, οι επιδόσεις των funds αυτών έχουν πληγεί, με την μέση απόδοσή τους να διαμορφώνεται στο 26% τους πρώτους πέντε μήνες του έτους.

Ο δείκτης Eurekahedge Greater China Hedge Fund κατέγραψε πτώση 7,1% τον προηγούμενο μήνα, περιορίζοντας τα κέρδη από την αρχή του έτους στο 2,3%.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, οι αποδόσεις του Greenwoods China Alpha Fund, που διέθετε assets ύψους περίπου 1 δισ. δολαρίων στο τέλος Ιουνίου, υποχώρησαν κατά 15% τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα να καταγράφει απώλειες 6,9% στο οκτάμηνο. Το fund είχε κερδίσει 37% στο πρώτο πεντάμηνο, ενώ αυτόν τον μήνα, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι οι αποδόσεις της αυξήθηκαν κατά 3,8%.

Η απόδοση του Pinpoint China fund, με assets 539 εκατ. δολαρίων, μειώθηκαν κατά 3,3% τον Αύγουστο, καταγράφοντας απώλειες 1,6% στο οκτάμηνο, η απόδοση του LBN China+Opportunity Fund μειώθηκε κατά 11,6% τον Αύγουστο και του Legends China Fund κατά σχεδόν 21%.

Σημαντικά χαμηλότερη η υποχώρηση για το Value Partners Hedge Fund (2,1% τον Αύγουστο), ενώ αντιθέτως αυξημένες ήταν οι αποδόσεις για την Counterpoint Asian Macro Fund (+6,4%).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v