Τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζήτησε η Γαλλία για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου που θα γίνει το καλοκαίρι στα γήπεδα των «τρικολόρ».
Η γαλλική κυβέρνηση υπό τον φόβο νέου τρομοκρατικού χτυπήματος ζήτησε στρατιωτική ενίσχυση, ώστε να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει έξτρα μέτρα ασφαλείας στα ξενοδοχεία όπου θα καταλύσουν οι αποστολές των ομάδων και τα προπονητικά κέντρα. Η αγγλική ομοσπονδία έχει ήδη μεριμνήσει για το αντιπροσωπευτικό της συγκρότημα με επιπλέον προσωπικό ασφαλείας. Επιπρόσθετα, προτίθεται να περιορίσει στο ελάχιστο τις βόλτες της ομάδας στις πόλεις όπου θα αγωνιστεί.
Η αρχηγός εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι δήλωσε πως: «Η Γαλλία έχει αιτηθεί βοήθειας και συνδρομής, σύμφωνα με το άρθρο 42-7, γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην ιστορία της Ένωσης», ενώ ο Γάλλος Υπουργός Αμύνης το χαρακτήρισε «Πολιτική ενέργειας υψίστης σημασίας».