H Iταλία και η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να καταλήξουν σε συμφωνία ως την ερχόμενη εβδομάδα για τα κόκκινα δάνεια των ιταλικών τραπεζών, δήλωσε καλά πληροφορημένη πηγή στο Reuters.
H πηγή υποστήριξε πως η συμφωνία θα ολοκληρωθεί «μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι αυτήν την εβδομάδα την επόμενη».
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ιταλία διαπραγματεύεται με τις Βρυξέλλες μια τιμή διάθεσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο 20 με 30% της ονομαστικής τους αξίας.
Με βάση στα στοιχεία της Τράπεζας της Ιταλίας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στις ιταλικές τράπεζες ανέρχονται στα 201δισ. ευρώ.
Η Ευρωπαία Επίτροπος Margrethe Vestager δήλωσε σε ιταλική εφημερίδα την Πέμπτη ότι οι Βρυξέλλες εξετάζει την τελευταία πρόταση που υπέβαλε η Ιταλία. Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί τεχνική συνάντηση.
Η ίδια ανέφερε πως διάφορες επιλογές παραμένουν στο τραπέζι για το ειδικό όχημα για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.