Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Από την Ιταλία στην Ελλάδα πέρασε ο Χαλίντ ελ Μπακράουι

Στις 23 Ιουλίου 2015 έφτασε στο αεροδρόμιο του Τρεβίζο με πτήση της Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Από την Ιταλία στην Ελλάδα πέρασε ο Χαλίντ ελ Μπακράουι

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψαν πηγές της ιταλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Italia, o Χαλίντ ελ Μπακράουι, ο καμικάζι στο μετρό των Βρυξελλών, είχε μεταβεί από την Ιταλία στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015.

Συγκεκριμένα, στις 23 Ιουλίου 2015, σύμφωνα με το δίκτυο Sky Italia, έφτασε στο αεροδρόμιο της ιταλικής πόλης Τρεβίζο με πτήση της εταιρίας Ryanair, προερχόμενος από τις Βρυξέλλες. Την επομένη, στις 6 το πρωί, επιβιβάσθηκε από το αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της Βενετίας σε πτήση Volotea με προορισμό την Αθήνα.

Ο Χαλίντ ελ Μπακράουι, όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, χρησιμοποίησε βελγική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica υπενθυμίζει ότι λίγες ημέρες αργότερα, τον Αύγουστο του 2015, και ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο οποίος συνελήφθη πρόσφατα στις Βρυξέλλες, πέρασε από την Ιταλία, από το λιμάνι του Μπάρι, με προορισμό την Πάτρα και θεωρεί ότι οι τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών μπορεί να σχεδιάστηκαν ακριβώς το καλοκαίρι του 2015.

Νέο βίντεο για τον τρίτο ύποπτο 

Η βελγική αστυνομία ανήρτησε σήμερα στον λογαριασμό της στο Twitter ένα βίντεο με τον τρίτο ύποπτο των επιθέσεων της 22ας Μαρτίου στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Ζαβεντέμ, τον "'άνθρωπο με το καπέλο", προκειμένου να "αναγνωριστεί". Μέχρι τώρα μόνο φωτογραφίες που είχαν ληφθεί από εικόνες βίντεο επιτήρησης είχαν μεταδοθεί. "Είναι ένα νέο βίντεο που δεν είχε ακόμη μεταδοθεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της εισαγγελίας.



Στις εικόνες αυτές φαίνεται ένας άνδρας με κρεμ πουκάμισο και σκούρο καπέλο μέχρι τα μάτια, γυαλιά οράσεως, να σπρώχνει ένα καρότσι αεροδρομίου στο οποίο βρίσκεται ένας μεγάλος μαύρος σάκος. Δίπλα του (φαίνονται θολά στο βίντεο) περπατούν οι δράστες των επιθέσεων αυτοκτονίας, Ιμπραχίμ Ελ Μπακράουι και Νατζίμ Λαχραουί, που έχουν ήδη αναγνωριστεί, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στην έρευνα, οι ερευνητές εξακολουθούν να εργάζονται με την υπόθεση σύμφωνα με την οποία ο "άνδρας με το καπέλο" μπορεί να είναι ο Φεϊσάλ Σεφού, ο μόνος μέχρι στιγμής που έχει συλληφθεί και στον οποίο έχουν απαγγελθεί κατηγορίες στο πλαίσιο της υπόθεσης. Όμως ο τελευταίος δεν συνεργάζεται με τους ερευνητές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο