Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fed: Στο τραπέζι η αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

H πλειοψηφία των αξιωματούχων της Fed τάχθηκε υπέρ μιας αύξησης τον Ιούνιο αν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν επιτάχυνση της ανάπτυξης και ενίσχυση του πληθωρισμού.

Fed: Στο τραπέζι η αύξηση επιτοκίων τον Ιούνιο

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ πιθανότατα θα αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο αν τα οικονομικά στοιχεία δείξουν ισχυρότερη ανάπτυξη το δεύτερο τρίμηνο και περαιτέρω ενίσχυση του πληθωρισμού και της απασχόλησης, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Απριλίου που δημοσιεύτηκαν την Τετάρτη.

«Τα περισσότερα μέλη έκριναν πως αν τα οικονομικά στοιχεία είναι σύμφωνα με μια επιτάχυνση της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο, την περαιτέρω ενίσχυση των συνθηκών στην αγορά απασχόλησης και την κίνηση του πληθωρισμού προς το στόχο του 2% της επιτροπής, τότε πιθανότατα θα είναι κατάλληλο για την επιτροπή να αυξήσει τα επιτόκια τον Ιούνιο» αναφέρεται στα πρακτικά της συνεδρίασης που έγινε στις 26 με 27 Απριλίου. 

«Οι αξιωματούχοι που συμμετείχαν στην συνεδρίαση εξέφρασαν διαφορετικές απόψεις για την πιθανότητα τα εισερχόμενα οικονομικά στοιχεία να καταστήσουν κατάλληλη την προσαρμογή της νομισματικής πολιτικής στην επόμενη συνεδρίαση» επισημαίνεται σύμφωνα με το Bloomberg στα πρακτικά.

Αναφερόμενοι στην συνεδρίαση του Ιουνίου, οι αξιωματούχοι «έκριναν γενικά κατάλληλο να αφήσουν ανοιχτές τις επιλογές τους και να διατηρήσουν την ευελιξία να λάβουν την απόφαση ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η οικονομία».

Ορισμένα από τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την ανησυχία ότι οι αγορές μπορεί να μην είναι προετοιμασμένες για μια αύξηση επιτοκίου τον Ιούνιο και «τόνισαν την σημασία του να εκφραστεί καθαρά στο ενδιάμεσο διάστημα πως σκοπεύει η επιτροπή να απαντήσει στις οικονομικές και χρηματοοικονομικές εξελίξεις». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v