Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στα μετοχικά funds

Τα μετοχικά funds υπέστησαν την έβδομη διαδοχική εβδομάδα εκροών, διαγράφοντας επιπλέον 9,2 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαΐου.

Συνεχίζεται η «αιμορραγία» στα μετοχικά funds

Τα μετοχικά funds κατέγραψαν μεγάλες εκροές και αυτή την εβδομάδα, παρά τη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων και την άνοδο στις τιμές των μετοχών.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, τα μετοχικά funds υπέστησαν την έβδομη διαδοχική εβδομάδα εκροών, διαγράφοντας επιπλέον 9,2 δισ. δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 25 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της EPFR, οι επενδυτές έχουν αποσύρει συνολικά από την αρχή του 2016 πάνω από 100 δισ. δολάρια.

Οι νέες απώλειες καταγράφηκαν παρά τα θετικά οικονομικά νέα, με ενδείξεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης στις ΗΠΑ και στον πληθωρισμό, σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών του αργού πετρελαίου και την υποχώρηση των ανησυχιών για την ελληνική κρίση.

Ο S&P 500 είναι 1,2% υψηλότερα για τον Μάιο, με ισχυρά κέρδη για τις τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές την περασμένη εβδομάδα, στο 1,9% και 3% αντίστοιχα. Στην Ευρώπη, οι γερμανικοί, γαλλικοί και βρετανικοί δείκτες είναι όλοι σε θετικό έδαφος για τον Μάιο, με τον Euro Stoxx 50 να είναι 1,42% υψηλότερα.

«Είναι επιφυλακτικοί όσον αφορά στα οικονομικά στοιχεία, εξαιτίας της ευρύτερης μεταβλητότητας», δήλωσε στους F.T. αναλυτής σχετικά με τη συμπεριφορά των επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο