Bρετανία: Νεκρή η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ

Η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ υπέκυψε στα τράυματα της, μετά από επίθεση που δέχτηκε κοντά την πόλη Λιντς. «Πρώτα η Βρετανία» φώναξε ο δράστης. Αναστέλλουν την καμπάνια και τα δύο στρατόπεδα. Για τραγωδία έκανε λόγο ο Ντέιβιντ Κάμερον.

Bρετανία: Νεκρή η βουλευτής των Εργατικών Τζο Κοξ

Η Βρετανίδα βουλευτής του Εργατικού κόμματος Τζο Κοξ δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά την επίθεση που δέχθηκε σε πολιτική εκδήλωση κοντά στην πόλη Λίντς.

Η βουλευτής είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από δύο πυροβολισμούς που δέχτηκε από 52χρονο άνδρα.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Ένωση Τύπου της Βρετανίας ότι η κα. Κοξ παρενέβη σε καβγά μεταξύ δύο ανδρών, ο ένας εκ των οποίων έβγαλε όπλο από μια τσάντα και πυροβόλησε δύο φορές.

Η Manchester Evening News μετέδωσε ότι ο δράστης φώναξε «Πρώτα η Βρετανία» προτού επιτεθεί. Σημειώνεται πως το «Πρώτα η Βρετανία» είναι βρετανικό ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε το 2011.

H βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε πως συνέλαβε τον 52χρονο δράστη.

Την απόφαση να αναστείλουν την καμπάνια μετά το περιστατικό έλαβαν και τα δύο στρατόπεδα, το «StrognerIn» και το «Vote Leave».

Ο 56χρονος μάρτυρας βρισκόταν σε καφέ δίπλα από το περιστατικό όταν άκουσε κραυγές. «Ήταν ένας τύπος που ήταν πολύ γενναίος και ένας άλλος τύπος με λευκό καπέλο του μπέιζμπολ τον οποίο προσπαθούσε να ελέγξει και ο άντρας με το καπέλο του μπέιζμπολ έβγαλε ξαφνικά ένα όπλο από την τσάντα του».

Μετά από ένα σύντομο καβγά, ο άνδρας έκανε πίσω και μπήκε στην μέση η βουλευτής του Εργατικού κόμματος, σημείωσε ο μάρτυρας.

«Πιάστηκε στα χέρια μαζί της και πάλευε μαζί της και τότε το όπλο εκπυρσοκρότησε δύο φορές και αυτή έπεσε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα και μπήκα στην μέση και την είδα να αιμορραγεί» πρόσθεσε.

Κάμερον: Τραγωδία ο θάνατος της Κοξ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι ο θάνατος της κα. Κοξ είναι μια τραγωδία. Ο ίδιος πρόσθεσε πως ήταν ένα αφοσιωμένο μέλος του κοινοβουλίου. «Οι σκέψεις μου είναι στον σύζυγο της Μπρένταν και στα δύο μικρά της παιδιά» έγραψε στο twitter. 

Ο κ. Κάμερον ακύρωσε το προγραμματισμένο του τάξιδι στο Γιβραλτάρ και θα παραμείνει στο Λονδίνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v