Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομπάμα: Παραμένουν 8.400 στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το 2017

Ο αριθμός των Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν δεν θα μειωθεί στους 5.500 στο τέλος του έτους, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Τόνισε πως τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα επανέλθουν στο πεδίο της μάχης.

Ομπάμα: Παραμένουν 8.400 στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το 2017

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως θα διατηρήσει 8.400 Αμερικανούς στρατιώτες στο Αφγανιστάν ως το τέλος της θητείας του, αντί για την προγραμματισμένη μείωση τους στους 5.500 ως το τέλος του έτους.

«Σε σύγκριση με τους 100.000 στρατιώτες που είχαμε κάποτε εκεί, σήμερα παραμένουν λιγότεροι από 10.000» επισήμανε ο ίδιος. 

Ο πρόεδρος Ομπάμα επέμεινε ωστόσο πως τα αμερικανικά στρατεύματα δεν θα επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης και ότι ο ρόλος του θα περιοριστεί στην εκπαίδευση Αφγανών αστυνομικών και στρατιωτών, στην παροχή συμβουλών και στην συνδρομή τους στο πεδίο της αντιτρομοκρατικής δράσης. 

«Η διατήρηση των δυνάμενων μας σε αυτό το επίπεδο, με βάση την αξιολόγηση μας για τις συνθήκες ασφαλείας και την ισχύ των αφγανικών δυνάμεων, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στήριξη που θα βοηθήσει τις αφγανικές δυνάμεις να βελτιωθούν» επισήμανε σύμφωνα με το AP ο κ. Ομπάμα. «H απόφαση που λήφθηκε σήμερα θα βοηθήσει τους συμμάχους μας και τους εταίρους να προσαρμόσουν τις δικές τους δεσμεύσεις» πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο