Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογία BMW για τους Αμερικανούς κολυμβητές των Ολυμπιακών

Ένας απίθανος εταίρος προσφέρει τεχνολογία που στοιχίζει 300.000-600.000 για κάθε αθλητή. Φώτα LED που χρησιμοποιούν τα αυτοοδηγούμενα για τον εντοπισμό πεζών και οχημάτων, τοποθετούνται στα άκρα των κολυμβητών.

Τεχνολογία BMW για τους Αμερικανούς κολυμβητές των Ολυμπιακών

Η αμερικανική κολυμβητική αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει έναν απίθανο σύμμαχο στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει χρυσά μετάλλια: μια γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η BMW χρησιμοποιεί τεχνολογία που αρχικά προοριζόταν για την ανάπτυξη συστημάτων αυτοοδηγούμενων οχημάτων, προκειμένου να βοηθήσει τους Αμερικανούς κολυμβητές να ελέγχουν μικρολεπτομέρειες στην τεχνική τους και να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους.

Τα ίδια φώτα LED που χρησιμοποιεί η αυτοκινητοβιομηχανία στα αυτοοδηγούμενα για τον εντοπισμό πεζών και άλλων οχημάτων, τοποθετούνται στα άκρα των αθλητών με στόχο την ανάλυση των κινήσεών τους.

«Αναζητούμε οποιοδήποτε πλεονέκτημα μπορούμε να βρούμε», εξήγησε ο Russell Mark, προπονητής της αμερικανικής αποστολής. Όπως πρόσθεσε, η τεχνολογία αυτή «προσφέρει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαραίτητες μεταβολές στις γωνίες του σώματος και με το πώς το σώμα κινείται αρμονικά».

Η χρήση της τεχνολογίας της BMW από τους αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων κοστίζει περίπου 300.000 με 600.000 δολάρια για τον καθένα, εξήγησε η Trudy Hardy, αντιπρόεδρος της εταιρίας για το μάρκετινγκ στη Βόρεια Αμερική.

Είναι μικρό το τίμημα μπροστά στη δυνατότητα που δίνει στην αυτοκινητοβιομηχανία να επιδείξει τι μπορεί να κάνει και να αποδείξει παράλληλα ότι συνεισφέρει σημαντικά στην αμερικανική αθλητική κοινότητα, πρόσθεσε σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v